Sunday, November 14, 2010

Sup Tulang



Tadi pulok dok habaq pekena sup tulang. La ni saya letak gambor sup tulang, kita pekena dengan sambal bilis nih... Dak pandang kiri kanan nih..Patut lah berat badan ku ini tak leh nak turun-turun huhuhuhu.... Walauapapun mai tengok gambaq dulu. Ni dia...















Tak lama lagi leh jadi camera woman ni. Masak ja ambik boh sini..hehehe..


Resepi Sup Tulang Ala Ala Chef Intan (:P)

1 kilo tulang bercampur daging
2 inci halia
3 ulas bawang merah (di mayang)
3 ulas bawang putih (di mayang)
3 sudu besar perencah sup / sup bunjut
Daun sup (dipotong)
Daun bawang (dipotong)
Garam secukup rasa

Cara - cara

Rebuskan tulang. Masukkan halia, sedikit bawang besar dan bawang putih yg telah dimayang tadi. Agak2 dah empuk dagingnya masuk kan perencah sup atau bunjut dan garam secukup rasa. Setelah masak angkat dan hidangkan bersama daun sup dan daun bawang. 



No comments:

Post a Comment